V databázi je uvedeno 157 jezů


Databáze jezů, které mohou být smrtelnou pastí pro lidi i zvířata.

Výběr jezu

Řeka Otava, říční km 72,3, Povodí Vltavy

Reakce návštěvníků
Re: co dodat?, Honza, 10.08.2011
"podle čeho se podle tebe má neznalý člověk (nemluvím o zkušeném vodákovi) rozhodnout, jestli už je vodní stav na jezu nebezpečný?"

Já konkrétně (před asi 5 lety, když jsem ho jel při cca 10 kubíkách na vodočtu v Sušici taky, i když se mi za tohoto stavu už úplně 100% nezdál) jsem se rozhodl podle asi 12 letých místních kluků, co se pod jezem ve slabém válečku koupali.

Podle mě se má začátečníkům říkat pravda. Třeba i o té snížené koruně v pravé třetině. Prostě se jim má přiznat, že se ten jez někde, někdy, na něčem, nějakým způsobem jet dá. Otevřeně jim říci, že vlevo na nafukovačce v singlu při 5 kubíkách s jištěním házečkou ze břehu je to jen taková nevinná sranda, zatímco vpravo v deblu na plastu si i při 5 kubíkách natlučou a možná už při střední vodě se utopí. A že pokud si nejsou jistí tak ať to nejedou. Jako je to napsané na té ceduli v Horažďovicích.

Když jim budete říkat, ať to nikdy, za žádných okolností nejezdí, tak je to, jako kdyby horská služba i v létě zavírala Obří důl kvůli lavinám (např. s tím, že začátečník nepochopí, že můžou padat, i když už v Peci není žádný sníh) nebo když paní učitelka říká dětem, že po jedné lahvi piva se z nich stanou alkoholici. To vede jen k tomu, že je o to víc utopených, zasypaných a alkoholiků.
 
Zasílat všechny nové reakce z tohoto jezu na můj email:  

odpovědět

Prosím o zápis jen takových reakcí, které nepoužívají vulgární či jiná neslušná slova nebo hrubě neurážejí. V případě těchto komentářů si vyhrazuji právo je smazat.
Případné odkazy na web stránky zadávejte do textu ve tvaru http://www.neco.cz s mezerou před a na konci adresy.

Titulek:  
Jméno:  
Email:  
Vaše reakce: