V databázi je uvedeno 157 jezů


Databáze jezů, které mohou být smrtelnou pastí pro lidi i zvířata.

Výběr jezu

Řeka Otava, říční km 72,3, Povodí Vltavy

Reakce návštěvníků
Re: co dodat?, angie, 11.08.2011
No, úplně se opravdu neshodneme, ale tenhle názor jsem schopná akceptovat, aniž bych z něho byla podrážděná (snad kromě jeho samotného závěru...).
Jenom k těm paralelám (na sjezdovkách nejezdím, takže to vztáhnu jen ke kolu): Samozřejmě, k jízdě na kole patří přilba, tohle je jednoznačně pozitivní fenomén. Na druhou stranu ale ta poučka, aspoň dle mého názoru, neplatí úplně bezvýjimečně. Jako třeba když pojedu na kole na vesnici z chalupy dvě stě metrů po vedlejší silnici, kde auta víceméně nejezdí, nakoupit něco do obchodu, tak si přilbu rozhodně nevezmu a nemyslím si, že hazarduju se svým životem nebo že někomu dávám špatný příklad.
A s tím sjížděním nebezpečných jezů za stavu, kdy zrovna objektivně nebezpečné nejsou, je to podobné. Když si budu naprosto jistá, že jez nebezpečný v daném stavu není a sjet se dá, nebude se mi ho chtít přenášet. A ne, nemyslím si, že bych tím přispěla k něčí smrti. Opět se vracím obloukem k jednomu... Totiž že inteligentním střízlivým lidem dojde, že situace na jezu se mění a že ji musí posuzovat vždy znovu a s ohledem na svoje síly a další okolnosti. Kdežto opilým šílencům je stejně všechno jedno a sjíždět budou na každý pád, protože je to prostě vzrůšo...
 
Zasílat všechny nové reakce z tohoto jezu na můj email:  

odpovědět

Prosím o zápis jen takových reakcí, které nepoužívají vulgární či jiná neslušná slova nebo hrubě neurážejí. V případě těchto komentářů si vyhrazuji právo je smazat.
Případné odkazy na web stránky zadávejte do textu ve tvaru http://www.neco.cz s mezerou před a na konci adresy.

Titulek:
Jméno:
Email:
Vaše reakce: